Συλλογές της ημέρας

Έγγραφα Ελληνοαιγυπτιακού Συνδέσμου (1933-1952)

Έγγραφα Ελληνοαιγυπτιακού Συνδέσμου από πλειστηριασμό της βιβλιοθήκης Σπανού.

Έγγραφα Μυκόνου (Κ186)

Συλλογή εγγράφων: δικαιοπρακτικά και άλλα έγγραφα από τη Μύκονο. 1. Ένσταση του Μανωλάκη Σκιαθίτη εναντίον του Πασχάλη Λησάρδου ενώπιον της Καντζελλαρίας της Μυκόνου περί κατοχής οικοπέδου (21 Νοεμβρίου 1741), 2. Δήλωση του διδάσκαλου κυρ Αθανασίου προς την Καντζελλαρία Μυκόνου περί προφορικής διαθήκης του παπά Αθανάσιου Μοσκονά (9 Μαρτίου 1743), 3. Διοριστήριο τριμελούς κριτικής επιτροπής εκ μέρους του Οικονόμου Μυκόνου και του αδελφού του Πέτρου Σαντοριναίου προς επίλυση της μεταξύ των οικονομικής διαφοράς (29 Απριλίου 1749), 4. Δωρεά οικίας από τον Κόντε Giovanni Voinovich προς τη Μανταλένα Σαργάδαινα της Ειρήνης, βαπτισιμιά του. Δωρίζει επίσης, και τα έπιπλα του σπιτιού (3 Νοεμβρίου 1774), 5. Σύσταση εταιρείας διά την πώληση τσόχας στην Κωνσταντινούπολη εκ μέρους του Σπυρίδωνα Βανδούρου και του Ιάκωβου Μπαζαίγου (28 Φεβρουαρίου 1795, Νάξος).

Για προγραμματιστές

Είστε προγραμματιστής και σας φάνηκε ενδιαφέρον το μητρώο; Μπορείτε να έχετε τις συλλογές του μητρώου για επεξεργασία μέσω γνωστών πρωτοκόλλων.

Μάθετε περισσότερα...

Καλώς ήλθατε στα Μητρώα Πόρων Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Το εργαλείο αυτό αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου DARIAH-ΑΤΤΙΚΗ Ανάπτυξη της ελληνικής ερευνητικής υποδομής για τις ανθρωπιστικές επιστήμες ΔΥΑΣ.

Μέσω αυτού ο χρήστης ερευνητής ή μελετητής των ανθρωπιστικών επιστημών και των τεχνών μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες τόσο για φορείς (οργανισμούς ή ιδιώτες) της Ελλάδας, όσο και για τις συλλογές, φυσικές και ψηφιακές, που κατέχουν ή διαχειρίζονται.

Oι χρήστες του εργαλείου αξιοποιούν την προσφερόμενη τεχνογνωσία και τους διαθέσιμους ψηφιακούς πόρους για την αναβάθμιση της ποιότητας της έρευνάς τους ή και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Οι διαχειριστές πολιτιστικών συλλογών (αρχειονόμοι, βιβιοθηκονόμοι, επιμελητές μουσείων) αξιοποιούν τη συλλογική τεχνογνωσία για την ευρύτερη δυνατή κοινωνική αξιοποίηση των ψηφιακών πόρων των ανθρωπιστικών επιστημών και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το περιεχόμενο του ψηφιακού εργαλείου εμπλουτίζεται και επικαιροποιείται συνεχώς με φιλοδοξία τη διάδοση του ελληνικού αναλογικού και ψηφιακού περιεχομένου και την πρόσβαση σε επιστημονικό περιεχόμενο. Γι’ αυτό και η συμβολή των χρηστών είναι απαραίτητη.

Το έργο κατέστη εφικτό χάρη και στην πολύτιμη συνδρομή των υπευθύνων των φορέων στους οποίους απευθύνθηκε το ΔΥΑΣ, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Για διορθώσεις, επικαιροποιήσεις στοιχείων ή και για εισαγωγή νέων οργανισμών και συλλογών παρακαλούμε να συμπληρώσετε τις αντίστοιχες φόρμες:

  • φόρμα οργανισμών
  • φόρμα συλλογών
και να τις στείλετε στο dyas@academyofathens.gr